Kalergiho plán

Richard von Koudenhove – Kalergi 

Kalergi se narodil v Japonsku v roce 1894, kde se jeho původní jméno jmenovalo Aoyama Eyiro ( 青山 栄 次郎 ). V roce 1919 však Kalergi převzal české občanství a v roce 1939 se stal Francouzem, kterému zůstal až do své smrti v roce 1972.

Rodina Kalergi měla kořeny v Řecku, Nizozemsku, Anglii, Itálii, Belgii, Španělsku a Norsku, takže by nemělo být překvapením, že Kalergi pravděpodobně neměl skutečný pocit příslušnosti k žádnému konkrétnímu národu.

Kalergi, jehož jméno je široké veřejnosti málo známé, je mnohými považován za tvůrce Evropské unie. Vybral si svou hymnu a podílel se na designu vlajky EU s bývalými 12 hvězdami. Četné zásady vyvinuté Kalergim byly vzaty jako základ pro vytvoření Evropské unie.

Kalergimu zároveň nezáleželo na Evropě Organizace spojených národů ani na zachování identity těchto národů zvlášť. Naopak, Kalergi prosazoval myšlenku rasového míchání Evropanů s jinými rasami, aby vytvořil jedinou smíšenou rasu bez pocitu národnosti, aby vládnoucí elita mohla snadno ovládat tuto masu lidí bez národnosti.

Vytvoření plánu pro budoucí smíšenou rasu

V roce 1925 napsal Kalergi knihu nazvanou Praktický idealismus. V něm popsal, jak by v budoucnu byly některé evropské etnické skupiny vymazány smícháním s jinými rasami, aby byl vytvořen jeden „poloviční“ národ pod úplnou kontrolou.

Kalergi věřil, že mír mezi původními evropskými národy je nemožný, a věřil, že jednotlivé národy by měly zmizet spolu s hranicemi států. Evropa se tak může stát jedinou „supervelmocí“ ovládanou vládnoucí elitou.

Kalergi napsal ve své knize:

„Mužem budoucnosti bude muž smíšené rasy.“ Dnešní závody a třídy postupně zmizí kvůli nedostatku prostoru, času a předsudků. Euroasijsko-negroidní rasa budoucnosti, podobná svým charakteristikám starým Egypťanům, nahradí rozmanitost národů rozmanitostí jednotlivých jedinců.

Kalergi byl jedním z prvních, kdo pomohl zbavit národy jejich práva na sebeurčení. Z tohoto důvodu došlo v Evropě k nárůstu separatistických hnutí a masové imigraci.

Separatismus by podle Kalergiho plánu vedl k nejednotnosti Evropanů a odvrátil by jejich pozornost od hrozby vycházející zvenčí. Kvůli nedostatku komunity se Evropané budou muset v budoucnu stát snadnou kořistí a konečným výsledkem smíchání ras bude odstranění nechtěné bílé většiny a formování masy otroků, kteří budou snadno podřízeni vládnoucí elita. 

Zleva doprava: Felix, Max a Paul Warburg

Stránky: 1 2 3 4 5

Komentáře nejsou povoleny.

Vytvořte si zdarma webové stránky nebo blog na WordPress.com.

Nahoru ↑