Hrady , tvrze , zámky , citadely , paláce.

Procházka lesem za slunečného počasí je radost! Pravděpodobně sem v létě míří davy turistů, o to cennější je tu být jen spolu.

Jedna z řek se objevila nalevo. Jdeme k hradu, k úzkému mysu, kde se slévají dvě řeky – Vltava a Otava.

A tady je hrad Zvíkov!
Je to jeden z nejstarších, nejvýznamnějších a nejzachovalejších královských hradů. Pevnost byla založena na konci 12. století, kdy byla postavena vysoká Glizova věž. Sídlilo zde sídlo královských hrabat.

Zámek je v zimě uzavřen (sály nejsou vytápěny), ale můžete se procházet po území pro vlastní potěšení. Vedou sem nejen auto-, ale i cyklotrasy. Všechny jsou očíslované, což je pohodlné.

Na místě města ve druhé polovině prvního tisíciletí před naším letopočtem. zde stál keltský hrad. První zmínka o samotném královském městě Zvíkov pochází z doby kolem roku 1234. Do této doby patří i Glizovaya Tower, nazývaná také Marcomanka. Stavba gotického hradu začala za českého krále Přemysla Otakara I., pokračovala za Václava I. a skončila za Přemysla Otakara II.

Počátkem 15. století získali Rožmberkové do pronájmu Zvikovští. Po pogromech na počátku 17. století byla většina hodnot pevnosti zničena nebo odstraněna. Teprve koncem 19. století byla dokončena generální oprava.

Stránky: 1 2 3 4 5

Komentáře nejsou povoleny.

Vytvořte si zdarma webové stránky nebo blog na WordPress.com.

Nahoru ↑